Perşembe, Haziran 23

Diomansy Kamara'nın futbol kariyeri...



Profesyonel futbol kariyerinde Fransa'nın Red Star Paris takımında başlayan Diomansy Kamara, bir sezon sonra İtalya'nın Catanzaro takımına transfer oldu. Catanzaro takımında iki sezon forma giydikten sonra Serie A takımlarından Chievo Verona'ya transfer olan Kamara burada da bir sezon geçirdikten sonra Serie A'ya yeni yükselen Modena ekibine transfer oldu.

Modena 

Bu takımda forma giydiği 4 sezon boyunca ilgiyi üzerine çekti. 

Portsmouth

Ve  Ağustos 2004'te İngiltere Premier Ligi takımlarında Portsmouth'a kiralık olarak 1 yıllık imza attı. Portsmouth ile 22 lig maçına çıkan Kamara takımı adına dört gol atarken 1191 dakika sahada kaldı. 

West Bromwich Albion


Kiralık olarak forma giydiği Portsmouth'da gösterdiği performans nedeniyle bir sonraki sezon yine Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion takımına 2.250 Milyon £ bonservis bedeli ile transfer oldu. Albion'da ilk sezonunda 26 lig maçında 1 gol atarken 1793 dakika sahada kalmasına rağmen West Bromwich Albion'un küme düşmesine engel olamadı. Albion'da ki ikinci sezonunu İngiltere Championship'te geçiren Diomans Kamara takımı adına 20 gol 9 asist kaydederek takımının Play-Off oynamasında etkili olmasına rağmen takımı Play-Off'da elenerek tekrar Premier Lige dönemedi. 

 Fulham SC

Ama gösterdiği müthiş performans ile Premier Ligi ekiplerinden Fulham'a 2007-2008 sezonunda tam 9 milyon £ (Türk Lirası ile 18 Milyon TL'ye) transfer oldu. Fulham ile Premier Lig'de ki ilk sezonunda 28 maçta 5 gol 3 asist ile oynadı. 2008-2009 sezonunda geçirdiği sakatlık nedeniyle ligde sadece 12 maça çıkmasına rağmen 4 gol atma başarısı gösterdi.2009-2010 sezonunda yine bir sakatlık geçirdi. Ligin ilk yarısında Fulham forması giyerek 9 Lig maçında 1 gol 1 asist, Avrupa Liginde 4 maçta 2 gol 1 asistle oynadı. 

Celtic

Ardından devre arasında İskoçya'nın Celtic takımına transfer olan Kamara İskoçya'da 9 Lig maçında 2 gol 3 Asist ile oynadı.

Leicester City

Ardından döndüğü Fulham'da 10 maçta 2 gol kaydettikten sonra devra arasında Championship ekiplerinden Leicester City'e transfer oldu. City'de 7 maçta 2 gol 1 asistle oynadı. 

ESKİŞEHİRSPOR

Sözleşmesi 2011 yılı haziran ayında sona eren Diomansy Kamara, Sportoto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'umuza transfer oldu.



YORUM YAZMAK İÇİN KAYIT OLMANIZA GEREK YOK. AŞAĞIDA YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM OLARAK SEÇEREK YORUM YAZABİLİRSİNİZ.

2 yorum:

Serkan ellerine sağlık... Çok güzel bir çalışma olmuş... İlk ciddi transferimiz... Dilerim başarılı olur... (ekukrer)

Beğendiğinize sevindim, Ekrem abi.. Dediğin gibi inşallah başarılı olur...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More